Fins el castell de Balsareny

Aquesta és una excursió molt maca, d’unes 3 hores, a un ritme realment relaxat. Tota la ruta es per camí forestal tret d’uns metres d’asfalt, però molt poc transitats i durant molt pocs metres. Segueix bastants fluxos d’aigua i no vam anar per llocs elevats, sempre per bosc, així que hi ha força ombra. Però amb aquesta calor no recomanem fer excursions durant el migdia (De fet aquesta excursió la vam fer a l’abril).

P1090662Vam començar a Gaià, a la carretera de Navàs a Prats de Lluçanès, i seguirem direcció a Balsareny, pel serrat de Manovents, poc després de travessat el serrat, continuant sempre rumb oest, aviat trobàrem la ruta de les 20 ermites romàniques, de les que només veurem una: Santa Susanna (Sallent).

A partir d’allí, deixàrem la ruta de les ermites i seguírem el camí principal fins trobar la “riera de Gaià” i varem fer ruta, seguint el corrent, de la riera, i posteriorment del llobregat, fins a un pont, a la colònia tèxtil La Rabeia, ja a Balsareny.

 

burrito

Creuat el pont ens trobem aquest simpàtic burret.

A La Rabeia, vem seguir el camí, que es tornarà asfalt, uns metres, on vem seguir, un rètol que ens indica el camí cap a la “Resclosa dels manresans” on comença la ruta medieval de l’aigua o la Transèquia! Una obra del segle XIV, que encara porta aigua a la ciutat de Manresa. Ruta que espero mostrar-vos aviat.

ruta_Fotor_Collage

D’allí donarem la volta al castell per darrere seguint el riu, i ens desviarem pels horts, seguint els rètols, arribant finalment al castell.

balsereny_castell

Aquesta ruta és més com a introducció a aquest apartat. I espero en breu pujar mes rutes.

La ruta a wikiloc

Monuments

Santa Susanna de l’Abellar de Baix (Romanic)

Resclosa de la Séquia de Manresa

Castell de Balsareny (Gotic)


Warning: require(/homepages/29/d291698009/htdocs/cat/wp-content/themes/catch-responsive/comments.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/29/d291698009/htdocs/cat/wp-includes/comment-template.php on line 1230

Fatal error: require(): Failed opening required '/homepages/29/d291698009/htdocs/cat/wp-content/themes/catch-responsive/comments.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/29/d291698009/htdocs/cat/wp-includes/comment-template.php on line 1230